HTML

sznobkispolgármozija

Filmek és egyebek egy sznob kispolgár szemével

Friss topikok

Címkék

A leleményes Hugo (Hugo)

2012.05.04. 23:04 sznobkispolgar


Két kérdés merül fel bennem. Miért nem volt elég a Hugo cím, miért kellett leleményes Hugová bővíteni a címet? Miért csinál Scorsese egy mesefilmet? Ja hogy ez nem is igazi mesefilm...már értem.

A történetre nem térek ki, legyen elég annyi hogy nem túl bonyolult. Egy árva kisfiú családra lel és közben megment egy lelket is. Ennyi. Az igazi kérdés hogy mit keres ebben a családi filmben a taxisofőr rendezője? A Hugo simán beleillene, ha jól emlékszem szombatonként futó családi mozidélután Disney-vel blokkba (Mary Poppins meg társai)de ez csak a 'csomagolás. A film a mozi előtti tisztelgésről szól és meglepően igényesen előadva. Scorsese bácsi is nagy mozirajongó ezért már érthető miért is ő rendezte a filmet, elfogult vagyok vele, a kedvenc rendezőm, szóval ezért mertem megnézni a Hugot és nem bántam meg. A filmmel kapcsolatosan egy probléma van, hogy ez nem egy gyerekfilm, könnyed, szórakoztató, de egy mai gyerek unni fogja, és nem fogja lekötni. Filmrajongóknak viszont ajánlott.. A szereplők közül kiemelném a zseniális Ben Kingsley-t, és azt a tényt, hogy egyik gyerekszereplő sem irritáló, ami nagy szó egy gyerekre épülő film esetében, mert számtalan ellenpéldát tudnék felhozni

10/7

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sznobkispolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr454489371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása