HTML

A Hódkórós (The Beaver)

2012.04.28. 00:20 sznobkispolgar

Walter Black családos ember, feleséggel, 2 gyerekkel, jó állással és mély depresszióval van megáldva amit  a családi élete igencsak megsínylett. Egy nap egy szemetesben talál egy hód bábut és miután felhúzta a karjára, a hódon keresztül kezd el kommunikálni a külvilággal, beleértve a családját, a munkatársait, mindenkit. Gondolhatnánk, hogy főhősünk élete innentől kezdve a mosolygóban folytatódik, de mivel ez Amerika, ezért Walter élete elkezd látszólag pozitív irányt venni.

A sztori ismertetőjét olvasva ez a film lehetne akár egy nyálas Robin Williams családi vígjáték, de korántsem erről van szó. A  Hódkórós kőkemény dráma, Mel Gibson visszatérése színészként. Bámulatos alakítást nyújt egyszerre hiteles és megindító. Partnere Jodie Foster sem marad adós a jó alakítással és nem mellesleg ő rendezte a filmet. Már csak a veterán színész páros miatt is  érdemes megtekinteni a filmet. De sajnos nem sikerült egy emlékezetes filmet összehozniuk, mert ugyan jók az alakítások, jó a rendezés, a sztori sem átlagos, de mégis az embernek az a érzése, hogy ebből ennél többet is ki lehetett volna hozni. A hódkórós tipikus megváltástörténet szerethető, esendő, megtekintése ajánlott, de nem kötelező. A kötelező kategória ebben a témában még mindig az Amerikai Szépség marad.

10/6

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sznobkispolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr644477389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása